Juventus započeo proceduru za napuštanje projekta Super lige

Juventus započeo proceduru za napuštanje projekta Super lige

Juventus je pokrenuo proceduru za povlačenje iz projekta Super lige Evrope (ESL), saopštio je u četvrtak italijanski klub.

Juventus je saopštio da je započeo razgovor o svom izlasku sa Real Madridom i Barselonom, ostalim klubovima koji su ostali u projektu.

„Nakon takvih razgovora, i imajući u vidu postojeće neslaganja u tumačenju relevantnih ugovornih uslova koji se primenjuju na projekat Super lige, Juventus potvrđuje da je pokrenuo proceduru za izlazak“, saopštio je klub iz Serije A.

Juventus je saopštio da će njihov odlazak biti završen i efikasan samo ako ga ovlaste Real Madrid i Barselona.

Bivši predsednik Juventusa Andrea Anjeli, jedna od ličnosti koja stoji iza ESL projekta, dobila je 16-mesečnu zabranu igranja u fudbalu u ponedeljak u slučaju neregularnosti u isplatama kluba igračima.

Anjeli i ceo upravni odbor podneli su ostavke iz torinskog kluba u novembru.

Otcepljena Super liga formirana je u aprilu 2021. godine, kada je 12 vodećih evropskih fudbalskih klubova pokrenulo pokušaj da otmu kontrolu nad igrom i njenim unosnim prihodima od UEFA-e.

Ovaj potez je propao u roku od 48 sati usled kritika navijača i igrača koje su primorale Mančester junajted, Mančester siti, Liverpul, Totenhem Hotspur, Arsenal, Čelsi, Milan, Inter i Atletiko Madrid da se povuku.