Vladeta Janković na protestu: Nikad nije bilo ovako jednodušnog otpora

Vladeta Janković na protestu: Nikad nije bilo ovako jednodušnog otpora

Poslanik u Skupštini Srbije Vladeta Janković odbacio je tvrdnju da vlasti ignorišu okupljanje „Srbija protiv nasilja“ i da svako malo predsednik daje neku izjavu o protestima.

On za N1 ocenjuje da su rezultati protesta nesumnjivi, a pre svega kad se uporedi miting vlasti sa onim koji se desio dan kasnije.

„Ono što se dresilo u Skupštini pre neki dan, kada je došao Martinović da prkosi, to je bilo odvratno, ali sutradan kada se pokupio, otišao i podvio rep to je zbog ovih protesta, ni zbog čega drugog“, smatra Janković.

On ističe da građani nisu zaboravili zašto protestuju i da postoji tvrdo jezgro koje neće odustati, a kada dođe septembar doći će novi talas energije.

„Rezultati su vidljivi i duh otpora pulsira. Kad poredim sa protestima iz 90ih godina prošlog veka nikad nije bilo ovako jednodušnog otpora. Ohrabrujućuje je, ne samo što su tu mladi već što imate socijalni presek koji do sada niste imali. Idu rame uz rame ljudi iz različlitih socijalnih, obrazovnih i imovinskih kategorija. Zbog toga bi Vučić trebalo da se puno zabrine“, zaključio je Janković.