Tviter odbija da plati svoje račune za Google Cloud

Tviter odbija da plati svoje račune za Google Cloud

Tviter je odbio da plati svoje račune za Google Cloud pošto je njegov ugovor ovog meseca predstoji na obnavljanje, što bi moglo da dovede do osakaćenja poverenja i bezbednosnih timova kompanije za društvene medije, izvestio je Platformer u subotu, prenosi Rojters.

Pre nego što je Elon Musk preuzeo platformu društvenih medija prošle godine, Tviter je potpisao višegodišnji ugovor sa Guglom vezan za borbu protiv neželjene pošte i zaštitu naloga, između ostalog, navodi se u izveštaju.

Izveštaj Platformera nije dao detalje o tome kako bi sukob između kompanija mogao da ugrozi poverenje i bezbednosne timove Tvitera. U informacijama se navodi da Tviter pokušava da ponovo pregovara o ugovoru sa Guglom najmanje od marta.

Tviter hostuje neke usluge na svom serveru, a druge na klaud platformama Amazona i Gugla, rekao je Platformer.

U martu, Amazon je upozorio Tviter da će obustaviti plaćanje reklama zbog neizmirenih računa kompanije Amazon Veb Services za usluge računarstva u oblaku, navodi se u Informacijama.

Od Muskove akvizicije, Tviter je dramatično smanjio troškove i otpustio hiljade zaposlenih. Musk je naredio kompaniji da smanji troškove infrastrukture, kao što je potrošnja na usluge u oblaku, za milijardu dolara, rekao je izvor Rojtersu u novembru.

Tviter nije odmah odgovorio na upit e-poštom, dok Gugl nije odmah odgovorio na zahtev za komentar.