Trijumf Man Sitija upisan je u zvezde, kaže Gvardiola

Trijumf Man Sitija upisan je u zvezde, kaže Gvardiola

Pobeda Mančester sitija u finalu Lige šampiona nad milanskim Interom „zapisana je u zvezde“, rekao je menadžer Pep Gvardiola nakon što je njegova ekipa u subotu postigla trojku.

Ovaj 52-godišnji Španac je kompletirao svoju kolekciju u Sitiju pošto je sunarodnik Rodri postigao jedini gol u 68. minutu za teško izborenu pobedu od 1-0 protiv upornih Italijana.

Sada je oponašao Aleksa Fergusona čija je ekipa Mančester junajteda takođe osvojila trofej u Premijer ligi/FA kupu/Ligi šampiona 1999. godine i doneo 12 velikih trofeja za Siti.

I ne samo to, već je i prvi trener koji je osvojio dva trojstva, pošto je kao menadžer Barselone 2009. postigao špansku verziju, osvojio je La Ligu, Kup Kralja i Ligu šampiona.

Gvardiola je sada osvojio tri titule Lige šampiona kao menadžer, a samo je Karlo Anćeloti sa četiri osvojio više.

Međutim, njegova ekipa je nastradala protiv ekipe Intera koja je pretila da će Sitiju produžiti čekanje na trofej za kojim je vlasnik Šeik Mansur čeznuo od kupovine kluba 2008.

„Umoran. Smiren. Zadovoljan. Tako je teško pobediti“, rekao je emotivni Gvardiola nakon što je zagrlio svakog svog igrača i klupsku hijerarhiju.

„Inter je zaista dobar. Budite strpljivi, rekao sam na poluvremenu. Morate imati sreće. Ovo takmičenje je bacanje novčića.

„To je zapisano u zvezdama. To pripada nama.“

Gvardiolina ekipa, koja je u finale stigla sa samo jednim porazom u poslednjih 27 utakmica u svim takmičenjima, bila je daleko od najboljeg, iako zasluge treba pripisati ekipi Intera koja je izvršila svoj plan igre i poremetila ritam Sitija.

Siti je takođe morao da se oporavi od povrede od povrede glavnog plejmejkera ​​Kevina De Brujnea u prvom poluvremenu, dok je Erling Haland, strelac 52 gola ove sezone, bio dobro sputan odbranom Intera.

„Nismo bili na najboljem nivou. Posle Svetskog prvenstva tim je napravio korak napred i mi smo bili tamo. To nije bio naš najbolji učinak“, rekao je Gvardiola.

Siti će iduće sezone ići na četvrtu uzastopnu titulu u Premijer ligi i biće jedan od favorita za ponovno osvajanje Lige šampiona, nakon što je okončano dugo čekanje.

„Nemam energije da razmišljam o sledećoj sezoni, to je nemoguće. Potrebna nam je pauza, preduga je“, rekao je Gvardiola.

„Naši igrači sada imaju međunarodne utakmice. UEFA i FIFA, razmislite o tome. Premijer liga je završena pre dve-tri nedelje, sada ljudi moraju da se vrate. To je previše. Počećemo od nule sledeće sezone.“