Zverev se izborio za plasman u četvrto kolo Otvorenog prvenstva Francuske

Zverev se izborio za plasman u četvrto kolo Otvorenog prvenstva Francuske

Godinu dana nakon što je zadobio nakaradnu povredu na Rolan Garosu, Aleksandar Zverev se izborio za plasman u četvrto kolo Otvorenog prvenstva Francuske, nakon što savladao Fransisa Tiafoa u subotu.

Nemac je ispustio ogroman krik nakon što je završio 3-6 7-6(3) 6-1 7-6(5) pod svetlima na terenu Filipa Šatrijea, dok su oba igrača zabavljala publiku sve vreme.

Igrajući u istoj areni u kojoj je Nemac pre godinu dana pretrpeo pokidane ligamente u skočnom zglobu, zbog povrede zbog koje je nekoliko meseci van terena, Zverev je u subotu dokazao da se sada vratio u punu kondiciju.

Tek u februaru je rekao da konačno igra bez bolova.

„Danas se navršava jedna godina… Znam da je to bila najteža godina u mom životu“, rekao je Zverev na sudu.

„Volim tenis više od svega. Ne volim tenis zbog novca ili slave, već zbog igre, da bih igrao pred vama, momci“, dodao je on pred kasnonoćnom publikom koja je ostala da bodri igrače iako su rizikovali da propuste poslednji metro kući.

„To što su mi (tenis) ukrali to me je učinilo nesrećnim. Ali sada će mi druga nedelja biti zabavna.“

Zverev će se sledeće suočiti sa Bugarinom Grigorom Dimitrovim.

Skoro četiri sata, Zverev je morao duboko da kopa protiv 12. nosioca Tiafoea, njegovog ‘najboljeg prijatelja na turneji’.

„Protiv Fransisa je lako, znamo taktiku jedni drugih. Pokušavam da uklonim kontakt očima jer kada ima taj osmeh na licu on je jedan od najboljih igrača na svetu“, rekao je 22. nosilac Nemac.

„On je moj najbolji prijatelj na turneji, ali na terenu pokušavam da to oduzmem. On to zna, ja to znam, sve je dobro posle meča.“