Napadač iz Novog Meksika koji je ubio troje bio lokalni srednjoškolac

Napadač iz Novog Meksika koji je ubio troje bio lokalni srednjoškolac

Naoružani napadač koji je ubio tri osobe i ranio još šest osoba dok je lutao svojim severozapadnim kvartom Novog Meksika i očigledno pucao na nasumične mete bio je lokalni 18-godišnji srednjoškolac, saopštile su vlasti u utorak, napominjući da su i dalje pokušava da utvrdi motiv napada, piše AP.

Beau Vilson je živeo u naselju Farmington gde je otvorio vatru u ponedeljak, ubivši tri žene, saopštile su vlasti na konferenciji za novinare. Jedna od njih tri bila je žena u 90-im godinama, druga je bila ćerka te žene, koja je imala 70 godina, a treća je takođe bila žena u 70-im, rekao je zamenik načelnika policije Barić Crum.

Svedoci i policija kažu da je napadač prošao kroz susedstvo kratkom vožnjom od centra Farmingtona prskajući metke sve dok policija nije stigla na mesto događaja za nekoliko minuta i pucala u njega i ubila ga.

Crum je rekao da je ubica neselektivno pucao na vozila, ali su meci pogodili i kuće u okolini.

„U ovom trenutku naša istraga pokazuje da je on neselektivno pucao na vozila, ali takođe znamo da su tokom te pucnjave pogodili … rezidencije u tom području“, rekao je Crum.

Zamenik šefa policije u Farmingtonu Kajl Daudi rekao je da je u novembru Vilson legalno kupio najmanje jedno oružje koje je koristio u napadu.

„Količina nasilja i brutalnosti sa kojima su se ovi ljudi suočili za mene je nesavesna“, rekao je Daudi. „Nije me briga koliko imaš godina, nije me briga šta se još dešava u tvom životu, ubiti tri nevine starije žene koje jednostavno nisu bile u poziciji da se brane uvek će biti tragedija.

Četiri policajca su na Vilsona ispalila ukupno 16 metaka, uključujući jednog od dvojice policajaca koji su ranjeni u ponedeljak, rekao je šerif okruga San Huan Šejn Ferari.

Gradonačelnik Nejt Daket rekao je u utorak da su oba ranjena policajca – lokalni službenik Farmingtona i državni policajac – zbrinuti i pušteni iz bolnice.

Vlasti i dalje pokušavaju da utvrde motiv napada, rekao je

U snimljenoj video izjavi u ponedeljak uveče, šef policije Stiv Heb rekao je da su mete napada izabrane nasumično.

Hebbe je rekao da je „osumnjičeni nasumično pucao na sve što mu je ušlo u glavu da puca“, dok su meci probili pola tuceta kuća i nekoliko automobila.

Bio je to „iskreno jedan od najstrašnijih i najtežih dana koje je Farmington ikada imao kao zajednica“, rekao je on.

Policajci su počeli da dobijaju izveštaje o pucnjavi oko 10:57, a prvi je stigao na lice mesta u 11:02, rekao je Heb. Tri minuta kasnije, napadač je ubijen.