Akaraz pobedom nad Ćorićem proslavio rođendan i plasman u finale Madrida

Akaraz pobedom nad Ćorićem proslavio rođendan i plasman u finale Madrida

Španac Karlos Alkaraz pobedio Hrvata Bornu Ćorića sa 2:0 po setovima 6:4, 6:3 i plasirao se ufinale mastersa u Madridu. Rival u finalu biće mu bolji iz duela Štruf – Karacev.

Karlos Alkaraz je uspeo da slomi otpor rivala. U prvom setu dovoljan je bio jedan brejk. U drugom velika borba Ćorić je uspeo da vrati brejk, ali je onda Alkaraz pojačao i uz dva brejka priveo meč kraju. Španac je tako pored finala proslavio i 20. rođendan.

Posle izjednačenog starta u kome u oba tenisera lako ovajala svoje servise Alkaraz je prvi zapretio. Peti gem Španac je uspeo da uvede da se igra na razliku, potom je osvojio i iskoristio jedinu brejk priliku u setu i stigao do prednosti.

Već u narednom gemu pokušao je da uzvrati Ćorić, izborio se za brejk priliku. Ipak, nije uspeo da je iskoristi.

Potom su oba rivala lako osvajala svoje servise. Nije bilo novi brejk prilika i Alkaraz rešava prvi set u svoju korist sa 6:4.

Velika borba u nastavku. Prvi je do brejka stigao Alkaraz u trećem gemu. Ćorić je odmah uzvratio i nije dozvolio rivalu da potvrdi brejk – 2:2. Ipak, to je bilo sve što je Hrvat uspeo da uradi na ovom meču.

Španac nametnuo žetsok tempo i ponovo oduzeo servis rivalu. Novim brejkom u devetom gemu Alkaraz stavlja tačku na ovaj set i meč – 6:3.

Alkaras će u finalu igrati protiv boljeg iz duela Štrufa i Karaceva.