Perkins: Ejtonu protiv Jokića potreban dizel-motor

Perkins: Ejtonu protiv Jokića potreban dizel-motor

Bivši NBA košarkaš i sadašnji analitičar Kendrik Perkins istakao je brojne nedostatke u igri Finiks sansa protiv Denver nagetsa.

Sansi gube sa 2:0 od Nagetsa posle dva meča u Denveru. Slede dueli u Arizoni.

Perkins je na I-Es-Pi-Enu naveo da Finiks nema dovoljnu pomoć od igrača s klupe.

„Sansi su ‘mrtvi’. Sve počinje od Montija Vilijamsa i prethodne runde u kojoj ne veruje svojoj klupi. Ne razumem da imaš Terensa Rosa i Ti Džej Vorena na klupi i ne daješ im priliku, a potrebna ti je dubina ekipe u slučaju da glavni igrači zakažu“, rekao je Perkins.

Bivši centar Bostona, Oklahome, Klivlenda i Nju Orleansa je upro prstom  u startnog centra Finiksa Deandrea Ejtona zbog lošeg izdanja u prva dva meča.

„Igra Deandre Ejton sada nije dovoljna za ukupnu pobedu. Pričao je pre nekoliko dana kako se ‘vozi na Teslinoj bateriji’, sad bi mu protiv Jokića valjao dizel-motor. Od njega se traži da postane čudovište u reketu, skokovima, i da završava poenima na obruču. Čak ni to ne radi. Durent je podigao igru na nivo Devina Bukera. U ovom seriji toga nema“, prokomentarisao je Perkins.

Da podsetimo, Perkins je svojim komentarima na račun Nikola Jokića i isticanjem Džoela Embid u određenoj meri uticao na preokret u MVP trci, rezultat toga je trofej dodeljen Kameruncu.