Masakr u Srbiji glavna vest na svim svetskim medijima: CNN i Rojters neprestano prate šta se dešava u Beogradu

Masakr u Srbiji glavna vest na svim svetskim medijima: CNN i Rojters neprestano prate šta se dešava u Beogradu

Pored regionalnih medija, koji od jutros izveštavaju o nezapamćenoj tragediji u Beogradu, kada je Kosta K. (14) – učenik osnovne škole na Vračaru izvadio pištolj na času i počeo da puca u zaposlene i đake, pri čemu je najmanje devet ljudi ubijeno, a najmanje 20 ranjeno, gotovo svi svetski mediji neprestano izveštavaju o tome. Tako su naslovne strane CNN-a, AP News-a, ABC News-a, Rojtersa i mnogih drugih prepune šokantne tragedije iz Beograda.

Dejli Mejl i Rojters prenose da je čovek koji je radio u obezbeđenju ubijen i da je pet učenika ranjeno – „U pucnjavi u školi jedna osoba poginula, a petoro je povređeno nakon što je dečak (14) počeo da puca“.

„Pucnjava u Srbiji: Strahuje se da je više dece poginulo kad je dečak uperio pištolj u njih“, „Nastavnik i obezbeđenje ubijeni nakon što je učenik počeo da puca u školi u Srbiji“, naslovi su medija poput Miror-a i CNN-a. Vest o tragediji kakvu Srbija ne pamti je i jedna od ključnih na sajtu CNN-a, koji o tome izveštava sa oznakom „brejking njuz“.

Prema poslednjim informacijama, dečak je došao u školu sa pet punih šaržera, a kako je navedeno, pucao je zbog besa prema profesorki istorije.

Ispred škole „Vladislav Ribnikar“ su vidno uznemirena deca, ali i njihovi roditelji. Prema nezvaničnim saznanjima, više od desetoro ranjene dece je prevezeno u Urgentni centar.

Prvi je ranjen čuvar, koji je ubrzo nakon pucnjave preminuo.