Mitrović suspendovan osam utakmica zbog guranja sudije

Mitrović suspendovan osam utakmica zbog guranja sudije

Srpski fudbaler Aleksandar Mitrović kažnjen je sa osam utakmica suspenzije zbog guranja sudije na utakmici FA kupa između Mančester Junajteda i Fulama.

Fudbaleri Mančester junajteda su u četvrtfinalu na „Old trafordu“ pobedili Fulam rezultatom 3:1.

Disciplinska komisija Fudbalske asocijacije Engleske povećala je inicijalnu kaznu Mitroviću sa tri na čak osam utakmica, najbolji strelac Fulama neće moći da igra praktično u naredna dva meseca, a uz to moraće da plati i novčanu kaznu u visini od 75.000 funti.

Glavni sudija utakmice Kris Kavana je posle intervencije iz VAR sobe, a nakon šuta fudbalera Junajteda Džejdona Sanča dosudio penal za Mančester junajted.

Fulamov krilni fudbaler Vilijan je tom prilikom zbog igranja rukom u šesnaestercu dobio crveni karton. Aleksandar Mitrović je potom burno reagovao, gurnuo je sudiju zbog čega je dobio direktan crveni karton.

Nakon utakmice Fudbalski savez Engleske optužio je menadžera Fulama Marka Silvu i srpskog reprezentativca za nasilničko i nedolično ponašanje na meču.

Engleski savez je potvrdio da je standardna kazna, crveni karton Mitroviću za nasilničko ponašanje prema glavnom sudiji meča – nedovoljna.

Mitrović je jedan meč kazne odradio, što znači da mu ostaje još sedam utakmica koje će morati da preskoči.