Kvalifikacije za EP: Portugalija savladala Luksemburg sa 6:0

Kvalifikacije za EP: Portugalija savladala Luksemburg sa 6:0

Kristijano Ronaldo nastavio je rekordnu formu za Portugaliju pošto je u nedelju postigao još dva gola u pobedi svoje zemlje od Luksemburga rezultatom 6:0 u kvalifikacionom meču za Evropsko prvenstvo 2024. godine, što im je donelo drugu pobedu u četiri dana.

Novi trener Roberto Martinez vratio je Ronalda u startnu postavu prošle nedelje i zadržao veru u njega za meč u Luksemburgu, gde je veteranskoj superzvezdi trebalo samo devet minuta da otvori rezultat dok je udario golom Nuno Mendesa glavom.

Žoao Feliks je udvostručio prednost u 15. minutu, povisivši se visoko i stigao do kraja centaršuta Silve. Silva je potom i sam udario glavom, tri minuta kasnije, nakon što ga je namestio Žoao Palinja.

Bruno Fernandes je namestio Ronalda za četvrtu poziciju, nešto više od pola sata, loptom preko odbrane koja je završena sa preciznošću.

Luksemburg je pružio veći otpor nakon pauze pre nego što je kružni centaršut Rafaela Leaoa omogućio drugom zameniku Otaviju da udari peti Portugalac.

Ruben Neves, koji još nije postigao gol za Portugal, pogodio je prečku iz slobodnog udarca u 83. minutu pre nego što je dosuđen penal, kada je kapiten Luksemburga Loran Jans sapleo Rafaela Leaa.

Napadač Milana je ustao sa travnjaka i izveo udarac, ali je njegov napor odbranio golman Luksemburga Entoni Moris.