Tehnički problemi u Lufthanzi uzrokuju kašnjenja u Frankfurtu

Tehnički problemi u Lufthanzi uzrokuju kašnjenja u Frankfurtu

Poslovanje Lufthanze prekinuto je u nedelju na aerodromu u Frankfurtu zbog tehničkih problema, javila je nemačka novinska agencija dpa.

Portparolka Lufthanze izjavila je za dpa ​​portparolka Lufthanze, rekla je portparolka Lufthanze. Neki letovi su odloženi ili bi morali da budu otkazani zbog problema.

Prijavljivanje je i dalje bilo moguće korišćenjem pretraživača mobilnih telefona na pametnim telefonima ili tabletima i Lufthansa aplikacije.

Tehničke probleme izazvali su spoljni provajderi IT usluga, prenela je dpa. Lufthanza je zamolila putnike da provere status svojih letova i rekla da radi sa „visokim pritiskom“ na rešavanju problema.

Prošlog meseca je oštećenje kablova tokom građevinskih radova u Frankfurtu dovelo do otkazivanja kompjuterskih sistema Lufthanze, što je dovelo do otkazivanja letova i kašnjenja širom sveta.

Nedeljni problemi nastali su dan pre nego što bi nacionalni štrajk u Nemačkoj trebalo da dovede do zastoja saobraćaja u zemlji, a zaposleni na aerodromu, vozu i javnom prevozu svi protestuju zbog većih plata u jednodnevnoj šetnji u ponedeljak.

Vazdušni saobraćaj je već bio otkazan u nedelju na drugom najvećem nemačkom aerodromu u Minhenu zbog predstojećeg štrajka.