Vučić: U maju samit povodom formiranja strateškog saveta sa Mađarskom

Vučić: U maju samit povodom formiranja strateškog saveta sa Mađarskom

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić rekao je danas da je sa Mađarskom otvoren jedan novi strateški dijalog i da uskoro očekuje da se napravi novi organ o saradnji između dve zemlje

Vučić je tim povodom rekao da će u maju biti održan samit na najvišem nivou, kojem će prisustvovati on i mađarska predsednica Katalin Novak, kao i predstavnici dve vlade.

Vučić je za tv Pink naveo da je Mađarska sada peti trgovinski partner Srbije, a bila je 13. i ta saradnja, kako je rekao, dramatično raste, što govori o velikim mađarskim ulaganjima u našu zemlju.

Vučić je citirao premijera Viktora Orbana, rekavši da su odnosi dve zemlje na najvišem istorijskom nivou.

Podsetio je da se gradi i gasni interkonektor sa Bugarskom, kako bi Srbija mogla da dobija gas i iz drugih pravaca.

Vučić je istakao da su nam i Rusi omogućili još 100 miliona kubnih metara gasa da možemo da držimo u njihovom delu Banatskog dvora i naglasio da su to važne stvari za Srbiju.

Govoreći o investicijama u infrastrukturi, Vučić je rekao da se uskoro otvara auto-put do Kruševca i za tri meseca se otvara obilaznica oko Beograda.

„Uskoro otvaramo Ruma-Šabac, verovatno u septembru. Nastavlja se zatim brza saobraćajnica do Loznice, pa Kuzmin i tako dalje. Radimo i auto-put do Požarevca“, rekao je Vučić.

Kako kaže, posle toga će ostati još da se uradi „Karađorđe“, od Mladenovca do Aranđelovca.