Đoković se „ne kaje“ zbog propuštanja turnira u SAD

Đoković se „ne kaje“ zbog propuštanja turnira u SAD

Novak Đoković rekao je da se ne kaje što je propustio turnire u Indijan Velsu i Majamiju zbog statusa vakcinacije protiv COVID-19, ali se nada da će mu kasnije ove godine biti dozvoljeno da uđe u Sjedinjene Američke Države na Grend slem turnira SAD.

SAD trenutno zabranjuju nevakcinisanim strancima da uđu u zemlju, iako se očekuje da će ta politika biti ukinuta kada vlada u maju okonča svoje proglašenje vanrednog stanja zbog COVID-a.

Đoković (35) je bezuspešno podneo zahtev vladi SAD za specijalnu dozvolu da igra u Indijan Velsu i Majamiju.

Karlos Alkaraz je preskočio Đokovića i došao nazad na prvo mesto na svetskoj rang listi nakon što je u nedelju osvojio titulu u Indijan Velsu.

„Ne kajem se“, rekao je Đoković za Si-En-En. „U životu sam naučio da te kajanje samo sputava i u osnovi čini da živiš u prošlosti.“

„Ne želim to da radim. Ne želim ni da živim previše u budućnosti. Želim da budem koliko i u sadašnjem trenutku, ali naravno da razmišljam o budućnosti, stvaram bolju budućnost. Čestitam Alkarazu. On apsolutno zaslužuje da se vrati na prvo mesto.“

Đoković je rekao da je šteta što mu nije bilo dozvoljeno da se takmiči u SAD, gde je postigao dosta uspeha, uključujući tri od svoje 22 velike titule.

„Ali u isto vreme, to je svesna odluka koju sam doneo i znao sam da uvek postoji mogućnost da ne odem“, rekao je Đoković.

„To je trenutno stanje ili trenutna situacija za koju se nadam da će se promeniti kasnije ove godine, za Ju-Es open. To je za mene najvažniji turnir na američkom tlu.“

On je rekao da kontroverza nije umanjila njegov entuzijazam za sport.

„U stvari, naprotiv, entuzijastičan sam kao i uvek, motivisan kao i uvek za sport, moju porodicu, moju fondaciju, sve projekte i sve što radim van terena“, rekao je on.

„Dostojanstvo i integritet, i ostanak veran sebi, i moja uverenja i moja prava su iznad svega“, zaključio je Đoković.