Ribakina pobedila Sabalenku i osvojila titulu u Indijan Velsu

Ribakina pobedila Sabalenku i osvojila titulu u Indijan Velsu

Šampionka Vimbldona Elena Ribakina pobedila je u nedelju Arinu Sabalenku sa 7-6(11) 6-4 i osvojila titulu u Indijan Velsu i osvetila se za poraz od Beloruskinje u finalu Australijan opena.

Ribakina, koja je igrala u svom prvom VTA 1000 finalu, vratila se iz brejka i uhvatila prvi set u teškoj konkurenciji tokom kojeg je drugi nosilac Sabalenka napravila 10 duplih grešaka, a 10. nosilac Kazahstana nikada nije zaostala do kraja.

Ribakina, koja je pobedila branioca titule i broj jedan na svetu Igu Svjatek da bi stigla do finala, pala je na servis kada je Sabalenka pogodila forhend lobom tik unutar osnovne linije za vođstvo od 3-2, nakon čega je usledilo rutinsko zadržavanje koje je Beloruskinji dalo kontrolu.

Ali Ribakina je odbila da odustane i odmah se držala ljubavi da stabilizuje brod pre nego što je Sabalenka vratila brejk prevremenom dvostrukom greškom koja je poravnala meč na 4-4, odakle je dvojac ostao na servisu da bi iznudio taj-brejk.

Uprkos svojim borbama, Sabalenka je imala svoje šanse na otvaranju, ali je prokockala tri set lopte dok je takođe odbacila pet set poena pre nego što je konačno poslala forhend da bi Ribakini dala kontrolu.

Ribakina je otvorila drugi set brejkom pre nego što je Sabalenka konačno ušla u igru, ali Kazahstanka je osetila svoju šansu i brzo zaključila dogovor na svom prvom šampionskom poenu kada je njena protivnica vratila servis u mrežu, preneo je Rojters.