Čelsi igrao nerešeno sa Evertonom

Čelsi igrao nerešeno sa Evertonom

Trener Čelsija Grejem Poter bio je ostavljen da žali na lošu odbranu koja je koštala njegovu ekipu dva boda u remiju 2-2 kod kuće protiv Evertona u subotu, što je zaustavilo oživljavanje Plavih od dramatičnog pada forme, objavio je Rojters.

Čelsi je stvorio niz šansi, ali nije uspeo da realizuje pre pauze. Činilo se da su na putu do još tri boda kada su u 52. minutu postigli 1-0, kada je pozajmljeno krilo Portugala Žoao Feliks udarcem pogodio stativu i ušao u gol.

Ali Everton je izjednačio 17 minuta kasnije kada je Abdoulaie Doucoure glavom pogodio nakon kornera koji je Džejms Tarkovski vratio preko peterca Čelsija.

Zatim, sa Čelsijem ispred, nakon što je Kai Haverc izveo penal na 2-1, zamena Evertona Elis Sims iskoristio je prostor u 89. minutu da zadrži Kalidua Kuibalija i uputi udarac pored golmana Čelsija Kepa Arrizabalaga.

„Na kraju krajeva, prvi gol je zaista razočaravajući iz perspektive set-lopte. Razgovarali smo o tome pre utakmice. A onda drugi gol, nismo dovoljno dobro napali i onda smo se izložili velikom prostoru za odbranu i sklonili smo se. nisam to uradio dovoljno dobro“, rekao je Poter.

„Kada pogledate koliko smo uložili u igru, koliko smo pokušavali da napadnemo, frustrirajuće je da budemo jeftini sa golovima koje smo primili“, rekao je on.

Žreb je ostavio Čelsi na 10. mestu u Premijer ligi, 11 bodova manje od Totenhem Hotspura na četvrtom od četiri najbolja mesta u kvalifikacijama za Ligu šampiona, iako su odigrali utakmicu manje od rivala iz severnog Londona.

Poter je rekao da je ohrabren ukupnim učinkom uprkos neuspesima u dva izjednačenja Evertona.

„Mislim da je rezultatski korak unazad jer smo želeli da pobedimo. Ali u pogledu učinka to je korak napred. Bilo je mnogo dobrog u igri. Dobro smo napali,“ rekao je on.

Pre mesec dana su se širile spekulacije da su Poteru odbrojani dani na Stamford Bridžu nakon niza od samo dve pobede u 15 ligaških mečeva. Ali tri pobede zaredom – dve u Premijer ligi i jedna u Ligi šampiona, čime su osvojili četvrtfinale protiv Real Madrida – donekle su ublažile pritisak.

Poter je rekao da se nada da je defanzivac Vesli Fofana, koji je zamenjen dva minuta pre izjednačenja Evertona, doživeo samo grč. Fofana je ove nedelje prvi put izabrana u seniorsku reprezentaciju Francuske.