U Ohridu neće biti nikakav sudbonosni dan, daćemo sve od sebe da sačuvamo mir

U Ohridu neće biti nikakav sudbonosni dan, daćemo sve od sebe da sačuvamo mir

Predsednik Srbije je naveo da u Ohridu nije i neće biti nikakav sudbonosni dan i da nije nikakav problem u tome šta se potpisuje, nego što se svi nadaju da će on da potpiše.

„Nikoga na političkoj i javnoj medijskoj sceni nije briga ništa oko KiM. Jedino za čime brinu to je da imaju priliku da izvrše javno streljanje na predsednika Srbije. Oni se svi nadaju, oni koji organizuju protest ovde sutra, i ovi drugi, svi se nadaju da ću da potpišem da bi mogli da traže moju glavu na tacni, kao da sam ja pravio taj plan, a ne zato što bi bili uplašeni ili nezadovoljni ili nesrećni što bi taj plan bio prihvaćen. Naprotiv, biće nesrećni ako taj plan bude prihvaćen“, istakao je Vučić.

Poručio je da će „u ime pristojne, normalne Srbije“ pokušati da urade ono što je za Srbiju najbolje.

„Da nastavimo da radimo na normalizaciji odnosa, da budemo konstruktivan partner EU, da čvrsto držimo naše crvene linije o kojima sam govorio u Narodnoj skupštini Republike Srbije, da od toga ne odustajem, jer ja nikoga nisam ni lagao ni obmanjivao, ni u razgovoru sa političkim protivnicima, a bogami ni u razgovoru sa Šolcom, Makronom i svima drugima“, istakao je Vučić.

Istakao je da je Lajčak na pitanje da li je Vučić pred Šolcom i Makronom rekao šta su crvene linije, Lajčak odgovorio da jeste.

Pozvao je građane Srbije da veruju svom državnom rukovodstvu.

„Ne moraju mene da vole, ne moraju da glasaju na bilo kakvim izborima ranije, sutra, ne. Samo ih molim da veruju u posvećenost, mudrost, ozbiljnost i rodoljublje, ako hoćete i snagu, svog državnog rukovodstva. To ja molim građane Srbije kao predsednik Srbije. Znam šta radim, znam šta radimo“, rekao je Vučić.

Poručio je da „ne postoji ništa tajno“ i da su „svi sporazumi odavno dostupni javnosti“.

„Mi smo taktički uvek bili superiorni, a strateški i suštinski uvek gubili i ako hoćete da analiziram sve od Slobodana Miloševića, Vojislava Koštunice, Zorana Đinđića, Borisa Tadića, oni su svi bolji govornici i šarmantniji i ne znam šta sve od mene, ako analizirate rezultate, potpuno objektivno, potpuno racionalno, u svakoj sferi društvenog života, videćete da rezultati stoje drugačije“, rekao je Vučić.

Dodao je da je njegov posao da Srbiji ostavi najbolje moguće rezultate kao predsednik Srbije.

„Ja znam šta mora da bude rezultat Srbije na kraju. Znam šta ne smemo da izgubimo, ali znam šta moramo da sačuvamo“, istakao je predsednik Vučić.

Napomenuo je da ćemo „dati sve od sebe da sačuvamo mir“.

„Dati sve od sebe da idemo ka putu boljeg razumevanja sa Albancima ka putu normalizacije, čuvajući vitalne državne i nacionalne interese“, naveo je Vučić.