Hamilton kaže da će ponovo pobediti

Hamilton kaže da će ponovo pobediti

Luis Hamilton ne sumnja da će dodati svom rekordu od 103 pobede u Formuli 1, ali ne može da kaže koliko će možda morati da čeka.

Poslednja pobeda sedmostrukog svetskog šampiona bila je u Saudijskoj Arabiji u decembru 2021. godine, a vozač Mercedesa se vratio u četvrtak bez velike nade u uspeh nakon teškog početka sezone.

„Pobediću ponovo“, uveravao je 38-godišnji Britanac novinare u Džedi uoči druge trke od 23 u kalendaru.

„To će samo potrajati.

Hamilton je 5. marta završio peti u Bahreinu sa timskim kolegom Džordžom Raselom sedmim, dok je šampion Red Bul pobedio jedan-dva sa Maksom Verstapenom i Serhiom Perezom.

Mercedes je imao četvrti najbrži automobil u Bahreinu — pobedili su ga Red Bul, Aston Martin Fernando Alonso i Ferari Karlos Sainz.

Hamilton je tada rekao da je Mercedes bio na pogrešnom putu i ​​da ga nisu saslušali, dok se šef tima Toto Volf složio da koncept automobila treba preispitati. Rasel se plašio da bi Red Bul mogao da pobedi u svakoj trci.

Hamilton je odgovorio jednostavno ‘ne’ i ‘da’ u Džedi kada su ga pitali da li se oseća bliže frontu nego prošle godine i da li je jaz za Red Bulom veći.

„Mislim da se u trci nisu gurali i zato mislim da su mnogo brži nego što su izgledali. Imamo ih sekund i po brže u trci po krugu. Nešto tako“, rekao je on.

„Oni će pobeći sa tim najverovatnije ove godine osim ako ih Ferari ne zaustavi.

„U nekom trenutku tokom godine nadamo se da ćemo uspeti da smanjimo jaz, ali u tom trenutku će verovatno biti prekasno u smislu borbe za šampionat.

Kada je Hamilton poslednji put pobedio, borio se do kraja sa Verstapenom — bitka koja se završila kontroverzno u Abu Dabiju sa Verstapenom koji je preuzeo titulu nakon što je direktor trke Majkl Masi kasnije promenio proceduru za bezbednost automobila.

„U 2021. kada smo bili ovde, nadali smo se da ćemo se boriti za još jedno svetsko prvenstvo. Nikad ne znaš šta je pred nama“, rekao je Hamilton.

„Biće stvari koje će se desiti u svim našim životima koje najmanje očekujemo, ali nije važno kako padaš, već kako ustaješ. Važno je kako se nosiš sa tim, važno je kako se pojavljuješ.

„To je način na koji nastavljate da ostanete pozitivni i rešavate probleme sa kojima se suočavate. Tu ide moja energija i na šta je fokusirana svaka osoba u timu.“