SAD ublažavaju pravila o tetovažama kako bi podstakla regrutaciju

SAD ublažavaju pravila o tetovažama kako bi podstakla regrutaciju

Tetovaže na vratu i šakama više neće biti zabranjene prema reviziji politike koja je osmišljena da pomogne u ublažavanju krize regrutovanja američke vojske, saopštilo je u sredu Ministarstvo vazduhoplovstva. Ranije su tetovaže na rukama bile ograničene na jedan prsten na jednoj ruci.

Pripadnicima službe je već bilo dozvoljeno da imaju tetovaže na delovima tela koji bi bili prekriveni uniformom, kao što su leđa, grudi, ruke i noge.

„Počinjemo da vidimo neke pozitivne rezultate našeg programa obuke, promena politike i naših poboljšanih marketinških napora, ali regrutovanje vojske će ostati dugoročni izazov“, rekao je general-major Ed Tomas, komandant Službe za regrutovanje vazduhoplovnih snaga. „Jedna od vodećih prepreka sa kojima se trenutno rešava je povećana prevalencija tetovaža na rukama i vratu među američkom omladinom.

Svi rodovi američke vojske borili su se da ispune svoje ciljeve regrutovanja prošle godine, što je dovelo do manjka vojske od 15.000 vojnika. Vazduhoplovstvo je ispunilo svoj cilj za 2022. za aktivne regrute, ali tek nakon što su dva puta smanjili bonuse za regrutaciju i ubrzali datume početka za ljude koji su potpisali ugovore za ulazak u službu 2023. godine. Nacionalnoj gardi i rezervnom vazduhoplovstvu nedostaje hiljade vojnika. ciljani nivoi osoblja.

Tomas je rekao da je 2022. bila najteža godina zapošljavanja u ovom veku. Borba da se ispuni prošlogodišnji cilj – probijanje regruta koji bi inače čekali nekoliko meseci da počnu obuku – ostavilo je oko 5.000 ljudi Vazduhoplovstvo iza tačke gde obično počinje nova godina.

Vojska je propustila cilj regrutacije za 2022. za 25%, čak i nakon što je prošle godine ublažila ograničenja za tetovaže. Vazduhoplovstvo je revidovalo svoja pravila 2017. kako bi eliminisalo ograničenja veličine za bodi art na grudima, leđima, rukama i nogama. Oznake koje su opscene, rasističke ili se obično povezuju sa bandama su i dalje zabranjene, kao i tetovaže na licu, jeziku i skalpu.

Američke vojne službe su tražile načine da eliminišu barijere za regrutaciju, kao što su olakšavanje kondicije i akademskih zahteva, pošto se sve manje Amerikanaca kvalifikuje za regrutaciju. Skoro 71 odsto Amerikanaca rođenih posle 1997. ne ispunjava uslove za vojnu službu, najčešće zato što su previše gojazni da bi se kvalifikovali, prema podacima Pentagona.