Salesforce prognozira optimističan kvartalni prihod

Salesforce prognozira optimističan kvartalni prihod

Salesforce Inc u sredu je prognozirao prihod u prvom kvartalu iznad procena Volstrita jer migracija izazvana pandemijom na hibridne modele rada povećava potražnju, što je udeo dobavljača softvera zasnovanog na oblaku povećao za 10% nakon tržišta, prenosi Rojters.

Kompanija je takođe rekla da će povećati svoj program otkupa akcija na 20 milijardi dolara.

Salesforce-ovi novopokrenuti proizvodi, kao i Customer 360 platforma i aplikacija za razmenu poruka Slack, pomažu mu da pridobije kupce i podstakne prodaju suočeni sa potencijalnim ekonomskim usporavanjem.

Da bi smanjio troškove, Salesforce je u januaru rekao da planira da zatvori neke kancelarije i smanji poslove za 10 odsto nakon što ga je zapošljavanje zbog pandemije ostavilo sa naduvanom radnom snagom.

Prihod za četvrti kvartal koji je završen 31. januara iznosio je 8,38 milijardi dolara, u poređenju sa prosečnim očekivanjima analitičara od 7,99 milijardi dolara, prema podacima Refinitiv IBES.

Salesforce je predvideo prihod za prvi kvartal između 8,16 milijardi i 8,18 milijardi dolara, u poređenju sa prosečnom procenom analitičara od 8,06 milijardi dolara, prema podacima Refinitiv IBES.