Kraljevska porodica zatražila od Hari i Megan da napuste britansku rezidenciju

Kraljevska porodica zatražila od Hari i Megan da napuste britansku rezidenciju

Princ Hari i njegova supruga Megan zamoljeni su da napuste svoj dom u Britaniji, što ukazuje na dalje kršenje veza sa kraljevskom porodicom usred priprema za krunisanje njegovog oca, kralja Čarlsa III, prenosi AP.

Frogmore Cottage, na teritoriji zamka Vindzor zapadno od Londona, bila je zamišljena kao glavna rezidencija para pre nego što su odustali od kraljevskih dužnosti i preselili se u južnu Kaliforniju. List Sun objavio je da je Čarls započeo proces deložacije 11. januara, dan nakon objavljivanja Harijevih eksplozivnih memoara „Spare“.

„Možemo potvrditi da je od vojvode i vojvotkinje od Saseksa zatraženo da napuste svoju rezidenciju u Frogmor Cottageu“, rekao je portparol para u saopštenju.

Otkrivanja koja je Hari napravio u „Spareu“ produbila su razdor između njega i njegove porodice. Knjiga je uključivala njegov prikaz privatnih razgovora sa njegovim ocem i bratom, princom Vilijamom.

Nakon što su napustili Britaniju, Hari i Megan su rekli da će Frogmor koliba ostati njihova baza kada budu posetili UK.

U septembru 2020. portparol je objavio da je par otplatio 2,4 miliona funti (3,2 miliona dolara) novca britanskih poreskih obveznika koji je korišćen za renoviranje kuće kada su radili članovi kraljevske porodice.

Novac je „u potpunosti pokrio“ troškove renoviranja, rekao je portparol.