Carolina Herrera pronalazi kraljevsku dramu, raskoš

Carolina Herrera pronalazi kraljevsku dramu, raskoš

NjUJORK – Carolina Herrera je brend sinonim za eleganciju i klasu, a u ovogodišnjem debiju za jesen/zimu, brend je pomerio granice visoke drame, romantike i veličine – dok je takođe pokazao uzdržanost kada je to potrebno, prenosi AP.

U svetlucavoj, veličanstvenoj plesnoj sali hotela Plaza u Njujorku u ponedeljak, kreativni direktor Ves Gordon predstavio je kolekciju inspirisanu temama elegancije i raskoši.

Emisija je otvorena sa „I Say a Little Prayer for You“, a čitav niz romantičnih pesama poslužio je kao kulisa za uvodnu haljinu — strukturiranu satensku crno-belu mini haljinu bez naramenica, koja označava kraljevski i direktan, ali uzvišen izgled.

Gordonova estetika Herrera s potpisom bila je izložena u žutoj haljini od tila sa suknjom sa slojevima koja je poskakivala dok je manekenka šepurila niz plesnu dvoranu. Još jedan izgled koji je doneo dramu i intrigu ponovo je bila višeslojna crno-bela haljina od tila – deo najlonskog tila prekrivao je lice modela, dajući misteriju izgledu.

Neki od najzaslužnijih izgleda inspirisani su caricom Elizabetom od Austrije, koja je nedavno dobila modernu prednost u filmu „Koržaž“. Jedna manekenka je nosila krupnu bisernu ogrlicu sa zakopčanom crnom svilenom haljinom pune dužine sa zlatnim vezom. Još jedan izgled predstavljao je Pepeljuginu haljinu četvrtastog izreza od jorgovanog satena sa crnim tilom i odgovarajućim lila pumpama.

„Želeo sam da razvijem komade koji su emotivni – tkanine koje ste želeli da dodirnete i zaista izazovu mlinove sa kojima radimo da smisle nešto izvanredno“, rekao je Gordon.

Poznate ličnosti koje su prisustvovale reviji bile su Kelsea Ballerini, Rachel Zoe, Maddie Ziegler i Julianne Hough. U prvom redu su takođe bile i kreatorka brenda, lično Karolina Erera i glavna urednica Vogue-a Ana Vintur.

Gordon je isporučio mnoštvo izgleda koji su se kretali od vezenih jarko ružičastih mini haljina do prevelikih haljina u boji sa velikim peplumima i zdepastim kaiševima. Linija je takođe sadržala mnoštvo haljina sa cvetnim i prugastim štampom – sve se poigravalo siluetama dekoltea, rukavima i dužinom.

Osvetljenost boja u emisiji je zaista bila neophodna da se radost vrati u svet, rekao je Gordon. Brend se nedavno obavezao da će uporediti sve donacije Crvenog krsta kroz njegov program Srce za nadu do sledeće nedelje kao pomoć nakon zemljotresa koji je nedavno razorio Tursku i Siriju.

„Iako smo skoro otupeli gledajući bombardovanje samo užasnih stvari tokom protekle decenije, ovo je prosto neverovatno – tako srceparajuće“, rekao je Gordon. „To je trenutak kada svi mi širom sveta treba da se okupimo da učinimo sve što možemo da pomognemo.