Engleska: Eksplodirala bomba iz Drugog svetskog rata, eksplozija se čula na više od 20 km dalje

Engleska: Eksplodirala bomba iz Drugog svetskog rata, eksplozija se čula na više od 20 km dalje

U engleskom lučkom gradu Grejt Jarmut iznenada je u petak eksplodirala metarska bomba teška 250 kilograma, koja je otkrivena dan ranije i planirano je da bude deaktivirana na drugom mestu, saopštila je policija engleske županije Norfolk, piše „Evropska istina”.

Neeksplodirana bomba u Grejt Jarmutu detonirala je tokom popodneva tokom uklanjanja eksplozivne naprave. Prema potvrđenim informacijama, nema povređenih, a nema izveštaja o povređenima i povređenima.

Kako su saopštile hitne službe, eksplozijski talas je izbio nekoliko prozora na automobilima, oštetio gornji deo skele na mostu, a naneo je i štetu na nasipu za zaštitu od poplava.

Kako napominje Bi-Bi-Si, korisnici društvenih mreža javili su da su čuli eksploziju na udaljenosti do 24 kilometra od epicentra.

Bombu je pre nekoliko dana otkrio privatni izvođač angažovan na izgradnji trećeg prelaza preko lokalne reke Jar. Policija je odmah nakon toga uspostavila strogu granicu od 200 metara i dodatnih 400 metara, blokirala obližnje puteve i iselila neke meštane.

U okviru mera bezbednosti, oko projektila je izgrađena peščana barijera koja je u trenutku detonacije omogućila ublažavanje posledica. Nekoliko sati nakon incidenta, policijski kordoni su podignuti, a stanovnicima Grejt Jarmuta dozvoljeno je da se vrate svojim kućama.

Prošle godine, podsetimo, u engleskom gradu Ekseteru kontrolisano je detonirana nemačka bomba od 1.000 kilograma iz Drugog svetskog rata.