Dortmund se bori protiv Bohuma za plasman u osminu finala Kupa Nemačke

Dortmund se bori protiv Bohuma za plasman u osminu finala Kupa Nemačke

Kapiten Borusije iz Dortmunda Marko Rojs osvojio je pobednika u 70. minutu dok su se u sredu borili protiv hrabrog VfL Bohuma u ​​pobedi od 2-1 i izborili mesto u osmini finala Kupa Nemačke, piše Rojters.

Dortmund, koji će igrati protiv Čelsija u osmini finala Lige šampiona sledeće nedelje, sada je pobedio u svih pet mečeva koje su odigrali ove godine, uključujući četiri prvenstvene utakmice.

Imali su prednost u prvom poluvremenu, ali su se suočili sa disciplinovanom zadnjom linijom Bohuma.

Džulijan Brant je prišao blizu slobodnim udarcem, a Sebastijen Haler se okliznuo i poslao loptu preko prečke, a samo golman Bohuma Manuel Riman je pobedio u 43. minutu.

Dortmundu je trebalo malo sreće da otvori rezultat, jer je Riman jurišao iz šesnaesterca i očistio loptu koja je pala na noge Emreu Canu iz Dortmunda na pola linije.

Can je iskoristio šansu udarcem sa 50 metara i lopta se otkotrljala u gol pre nego što je Riman uspeo da se vrati u nadoknadi vremena prvog poluvremena.

Bohum je bio bolja ekipa posle prekida i zaradio je kaznu u 64. minutu nakon dužeg pregleda VAR-a za loptu rukom, a Kevin Stoeger je poslao golmana Gregora Kobela na pogrešan način da izjednači.

Reus, koji je ušao kao zamena u 67., pogodio je pobednika tri minuta kasnije nakon što je Jude Bellingham probio i odložio loptu svom kapitenu u petercu.