Đoković u polufinalu Australijan opena

Đoković u polufinalu Australijan opena

Najbolji srpski teniser Novak Đoković pobedio je Rusa Andreja Rubljova 3:0 u setovima (6:1, 6:2, 6:4) i plasirao se u svoje deseto polufinale Australijan opena.

Novi perfektan meč Đokovića u kojem nije dozvolio šestom teniseru sveta ni promil šanse da razmišlja o eventualnom iznenađenju. Ovom pobedom izjednačio je rekord Andrea Agasija, koji je početkom 21. veka imao 26 uzastopnih pobeda na Otvorenom prvenstvu Australije.

Gotovo tri identična seta odigrao je danas Novak i potpuno kontrolisao igru od prvog do poslednjeg minuta meča koji je trajao dva sata i pet minuta.

U uvodnom setu Đoković je iskoristio drugu brejk priliku i poveo sa 3:1, da bi nedugo zatim napravio novi brejk i otservirao za konačnih 6:1. Upravo sedmi gem bio je i najnapetiji, u njemu je Novak morao da spasava i brejk lopte, ali i u toj situaciji srpski teniser je pokazao sa kakvim samopouzdanjem igra u Australiji.

U drugom setu na brejk se čekalo do petog gema. Rubljov je odigrao očajan gem, a kada je sa druge strane mreže Novak Đoković, onda je brejk neminovan.

Već u narednom gemu Novak se suočio sa brejk loptama, ali baš kao i u prvom setu, srpski teniser je bio najbolji u presudnim trenucima meča. Seriju sjajnih ritern udaraca nastavio je u u sedmom gemu drugog seta i samo par minuta kasnije na semaforu je stajalo 6:1 i 6:2 za Đokovića.

Rezultatski najneizvesniji bio je treći set, međutim igrači to nije slučaj. Novak je napravio brejk u uvodnom gemu seta i nije dozvolio Rubljovu nijednu priliku da se vrati u set.

U narednom kolu devetostruki šampion Australije igraće protiv debitanta u polufinalima grend-slemova Amerikanca Tomija Pola koji je sa 3:1 pobedio sunarodnika Bena Šeltona.