Premijer liga 2023. počela iznenađenjima: Čelsiju samo bod u Notingemu

Premijer liga 2023. počela iznenađenjima: Čelsiju samo bod u Notingemu

Fudbaleri Notingem Foresta i Čelsija igrali su nerešeno u poslednjoj utakmici 18. kola Premijer lige.

Počelo je iznenađenjima. I u drugom meču Premijer lige u 2023. godini neočekivan rezultat. Nakon Aston Vile, koja je iznenadila Totenhem u Londonu , ovog puta nije bilo pobednika u duelu domaćih Šumara i Plavaca iz Londona.

Meč na Siti Gaundu završen je rezultatom 1:1.

Ekipa Čelsija je nakon pobede nad Bornmutom (2:0) u prvoj utakmici po završetku Mundijala u Kataru, želela da novim trijumfom napravi dobru uvertiru za derbi sa šampionom Mančester Sitijem zakazan za peti januar na Stamford Bridžu. Ali…

Dobro je počelo po Čelsi. Notingem Forest je od prvog minuta prepustio inicijativu favorizovanim gostima iz Londona, pretio je iz kontranapada preko mladog Velšanina Brenana Džonsona , međutim bez uspeha.

Tim Grema Potera je bolju igru krunisao pogotkom Rahima Sterlinga u 16. minutu. Engleski reprezentativac prihvatio je odbijenu loptu od prečke i iz prve je poslao u nebranjenu mrežu. Golman Din Hendeson nije mogao ništa – 0:1. Četvrti premijerligaški gol za Sterlinga ove sezone.

Na startu drugog poluvremena potpuno druga slika. Domaći Šumari preuzeli su inicijativu i krenuli mnogo odlučnije ka golu gostiju. Ponovo je počelo šansom 21-godišnjeg Džonsona , nastavilo prečkom Morgana Gibsa-Vajta i onda – izjednačujući gol: nakon kornera i gužve u šesnaestercu gostiju lopta je na drugoj stativi došla do iskusnog Serža Orijea koji je šalje kroz noge golmanu Kepi – 1:1 u 63. minutu.

Prvi pogodak u dresu Notingem Foresta za bivšeg fudbalera PSŽ-a, Totenhema, Viljareala…

U nastavku meča Čelsi je pokušao da dođe do pobede, napadao je, ali bez izrazitih prilika, osim jedne šanse Obamejana . Rezultat se više nije menjao – 1:1.

Čelsi je ostao na skromnom osmom mestu sa 25 bodova koliko ima i Fulam stepenik više. Notingem je i dalje u zoni ispadanja treći od pozadi, ali sad ima isti broj bodova (14) kao i Vest Hem na prvoj poziciji iznad zone najugroženijih.

Notingem Forest u narednom kolu 4. januara gostuje Sautemptonu, dok ekipu Čelsija dan kasnije očekuje pomenuti veliki derbi sa Gvardiolinim Građanina.