U Prištini nema reakcija ni zvaničnih potvrda o neprocesuiranju Srba s barikada

U Prištini nema reakcija ni zvaničnih potvrda o neprocesuiranju Srba s barikada

Nakon vesti o tome da će uklanjanje barikada na severu Kosova početi u četvrtak u prepodnevnim časovima, nije bilo reakcija u Prištini najviših zvaničnika, javlja reporterka N1.

Samo je, kako kaže, šef kabineta predsednice Kosova rekao da je uklanjanje barikada na severu neizbežno i dodao je da je strategija predsednika Srbije da eskalacijom dođe do eskalacije – propala.

Prelaz Merdare je, nakon uklanjanja barikade u centralnoj Srbiji, u potpunosti funkcionalan, saopštila je Kosovska policija.

Postoje garancije da oni koji su na barikadama neće biti procesuirani. Na pitanje da li takvih potvrda ima u Prištini, reporterka N1 kaže da zvanično nema.

Kurti je rekao, čak, i da institucije Kosova neće razgovarati sa kriminalcima – kriminalcima sankcionisanim od SAD i Britanije, pa je jasno da je mislio i na Milan Radoičić.

Reporterka N1 je podsetila da je kosovski ministar unutrašnjih poslova ranije reagovao na informacije o navodnim listama Srba koji će biti uhapšeni, prenevši da je tada rekao da je to kampanja sa dezinfomacijama i da takve liste ne postoje.