Ronaldo priznaje da se san za Svetsko prvenstvo završio

Ronaldo priznaje da se san za Svetsko prvenstvo završio

Snu Kristijana Ronalda za Svetsko prvenstvo došao je kraj, kako je priznao legendarni petostruki osvajač Zlatne lopte na Instagramu nakon poraza Portugala u četvrtfinalu Svetskog prvenstva od Maroka u subotu.

Portugalci su izgubili 1-0 od svog autsajdera na Kataru 2022, a Ronaldo je počeo na klupi pre nego što nije uspeo da utiče na drugo poluvreme, pošto je Maroko postao prva afrička i arapska nacija koja je stigla do polufinala Svetskog prvenstva.

Ronaldo je viđen kako napušta teren u suzama. U 37. godini, izgleda da je prihvatio da bi tekuće izdanje FIFA turnira moglo biti njegovo poslednje.

„Pobeda na Svetskom prvenstvu za Portugaliju bio je najveći i najambiciozniji san u mojoj karijeri. Na sreću, osvojio sam mnoge titule međunarodne dimenzije, uključujući i Portugaliju, ali da ime naše zemlje postavim na najviši nivo na svetu bio je moj najveći san“, napisao je on na Instagramu u nedelju popodne.

„Borio sam se za to. Teško sam se borio za ovaj san. U pet navrata u kojima sam postigao gol na svetskim prvenstvima tokom 16 godina, [to je] uvek bio uz velike igrače i podržavali milioni Portugalaca.

„Dao sam sve od sebe. Sve sam ostavio na terenu. Nikada nisam okrenuo lice od borbe i nikada nisam odustao od tog sna.”

Ronaldo je dodao da je „nažalost, juče završio san“, ali da ne vredi reagovati usijane glave na rezultat.

„Samo želim da svi znaju da je mnogo toga rečeno, napisano, mnogo spekulisanih, ali moja posvećenost Portugalu se nije promenila ni na trenutak.

„Uvek sam bio još jedna osoba koja se borila za svačiji gol i nikada ne bih okrenuo leđa saigračima i svojoj zemlji“, obećao je on.

„Za sada, nema mnogo više da se kaže. Hvala, Portugalija. Hvala, Katar. San je bio lep dok je trajao… Sada je vreme da budete dobar savetnik i dozvolite svakome da izvuče svoje zaključke“, zaključio je Ronaldo.

Trenutno bez kluba, Ronaldo nije najavio da će se u potpunosti povući iz međunarodnog fudbala i možda još uvek planira da nastupi na Evropskom prvenstvu u Nemačkoj 2024.