Poljska počela prikupljanje za zimske uniforme za Ukrajinu

Poljska počela prikupljanje za zimske uniforme za Ukrajinu

U Poljskoj je u utorak pokrenuta kampanja prikupljanja sredstava za kupovinu zimske opreme za vojnike oklopne brigade imena Przetlava Lanzkoronskog, koja se stvara u Ukrajini, prenosi „Evropska istina“.

Rukovodilac aukcije zrzutka.pl, preko koje se prikupljaju sredstva, Bartoš Janovič je na konferenciji za novinare rekao da je ukrajinska strana preuzela inicijativu da se održi aukcija memorabilija koje su donirali sportisti.

Između ostalog, na aukciju su stavljeni suveniri koje su donirali ukrajinski bokseri Vitalij i Volodimir Klička i Vasil Lomačenko, kao i predmeti koje je donirao poljski fudbaler Gžegož Krihovjak.

Organizatori žele da podstaknu druge poljske i ukrajinske sportiste, kao i sportiste iz drugih zemalja, da doniraju svoje trofeje ili sportske memorabilije na aukciji.

Donatori koji doniraju najveći iznos dobiće, posebno, fotografije braće Kličko sa autogramima ili čizme Gžegoža Krihovjaka.

U aktivnosti promocije aukcije uključila se i Fondacija Kulski, koja pruža medicinsku pomoć Ukrajini od početka invazije na Rusku Federaciju.

Ranije je šef MIP-a Dmitro Kuleba rekao da je na ministarskom sastanku NATO-a u Bukureštu, gde je on bio prisutan, najavljena nova vojna pomoć, posebno zimske uniforme za ukrajinsku vojsku.