Elon Musk posetio sedište Tvitera pre isteka roka za dogovor

Elon Musk posetio sedište Tvitera pre isteka roka za dogovor

Milijarder Elon Musk rekao je u sredu je posetio kancelariju kompanije Tvitter Inc u San Francisku, nekoliko dana pre isteka roka koji je sud odredio da zaključi svoj ugovor vredan 44 milijarde dolara za platformu društvenih medija, preneo je Rojters.

„Ulazak u Tvitter štab“ stoji u natpisu na snimku koji je Mask objavio na Tviteru i na kojem ulazi u kancelariju Tvitera noseći umivaonik u rukama.

Nekoliko sati ranije, on je nagovestio da je glavni šef kompanije nakon što je ažurirao biografiju svog profila na „Šef Tvit“.

Tviter je potvrdio da će Musk posetiti kancelariju u San Francisku ove nedelje, ali je odbio da komentariše dalje.

U šest meseci dramatičnog pregovaranja od kada je Musk objavio svoju ponudu od 54,20 dolara po akciji, Tviter se u početku odupirao dogovoru usvojivši otrovnu pilulu, a kasnije je tužio najbogatijeg čoveka na svetu nakon što je najavio planove da odustane od ponude zbog zabrinutosti zbog neželjenih naloga. na platformi.

Ranije ovog meseca, Musk je predložio da nastavi sa svojom prvobitnom ponudom od 44 milijarde dolara, pozivajući na prekid tužbe Tvitera.

Izvršni direktor kompanije Tesla Inc obavestio je suinvestitore koji su se obavezali da će pomoći u finansiranju ugovora na Tviteru da planira da ga zatvori do petka, preneo je Rojters u utorak.

Investitori u kapital, uključujući Sekuoia Capital, Binance, Katar Investment Authoriti i drugi, dobili su potrebnu dokumentaciju za finansiranje od Muskovih advokata, preneo je Rojters.

Akcije Tvitera su porasle za oko 1% na 53,31 dolara, samo oko 1 dolar ispod Maskove ponude.