Reperka Kardi B pobedila je na suđenju u Kaliforniji

Reperka Kardi B pobedila je na suđenju u Kaliforniji

Savezni žiri Kalifornije odbacio je u petak tvrdnje da je muzičarka Kardi Bi zloupotrebila sliku muškarca na naslovnoj strani svog prvog miksejp albuma iz 2016.

Na naslovnoj strani „Gangsta Bitch Music, Vol. 1“ nije prekršena prava na javnost ili privatnost tužioca Kevina Majkla Brofija prikazujući izmenjenu fotografiju drugog čoveka sa Brofijevom jedinstvenom tetovažom na leđima koji izvodi oralni seks sa popularnim reperom, utvrdio je žiri Santa Ane nakon četvorodnevno suđenje i popodnevna veća.

Brofijeva tužba iz 2017. tražila je najmanje 5 miliona dolara odštete od Kardi Bi i njenog bivšeg menadžera Klenorda Rafaela, kao i nalog kojim se ona blokira da koristi njegovu ličnost.

Brofijev advokat Bari Kapelo iz kompanije Cappello & Noel rekao je u mejlu Rojtersu da su Kardi Bi i Rafael „ljubazni pobednici“ i da su se rukovali sa Brofijem nakon presude.

„Ako ovo poglavlje može da se zatvori, možda bi bilo najbolje da porodica Brofi to ostavi iza sebe“, rekao je Kapelo.

Predstavnici Kardija B, čije je ime Belkalis Almanzar, nisu odmah odgovorili na zahteve za komentar presude.

Brofi iz Kosta Mese u Kaliforniji je u svojoj tužbi rekao da radi za „društveno svesnu kompaniju za surfovanje i životni stil“ i opisao sebe kao porodičnog čoveka sa ženom i dvoje male dece.

Rekao je da se suočio sa „neprijatnim komentarima, pitanjima i podsmehom“ nakon što je Cardi B objavila eksplicitnu omotnicu miksejpa na kojoj se nalazi čovek sa Brofijevom prepoznatljivom tetovažom fotografisanom na leđima.

Tokom suđenja, Brofi je tetovažu tigra koji se bori sa zmijom nazvao „Mikelanđelo“.

Njujorški reper je tvrdio da se upotreba dizajna na naslovnoj strani kvalifikuje kao „transformativna“ prema zakonu o intelektualnoj svojini i da je ustavno zaštićena.

Tetovaža je korišćena „na anoniman način, kao jedan građevinski blok“ na složenoj naslovnoj slici, rekla je Cardi B u sudskom podnesku.

Ona je takođe rekla da je manekenka koja je pozirala za naslovnicu „crna, sa kosom“, dok je Brofi „sredovečna belica sa obrijanom glavom“.