Ukrajina: Eliminisana 43 ruska vojnika

Ukrajina: Eliminisana 43 ruska vojnika

Tokom proteklog dana, raketne i artiljerijske jedinice ukrajinske vojske izvršile su više od 440 vatrenih zadataka na jugu Ukrajine, objavila je Operativna komanda Jug na Fejsbuku, javlja dopisnik Ukrinforma.

„U operativnom okrugu Južni Bug situacija je i dalje izazovna, ali je kontrolisana. U toku su aktivna neprijateljstva duž linije kontakta. Neprijatelj usmerava napore na držanje odbrane na zauzetim granicama, nanose raketne i artiljerijske udare na naše jedinice i naselja koja se nalaze u blizini linije razgraničenja“, navodi se u izveštaju.

Ruski špijunski dron oboren je u Berislavskom okrugu u Hersonskoj oblasti.

U popodnevnim satima 19. oktobra 2022. godine, Rusi su ispalili raketu Kh-101 iz strateškog bombardera Tu-95 na kritični infrastrukturni objekat u Vinickoj oblasti. Nema prijavljenih žrtava.

U regionu Mikolajeva, ruske trupe su iz minobacača otvorile vatru na luku Očakiv, njenu akvatoriju i preporučene brodske puteve.

Helikopteri ruske vojske i par aviona Su-25 izveli su četiri udara u blizini Nove Kamjanke i Trifonivke u oblasti Herson.

Udarni avioni Vazduhoplovstva Oružanih snaga Ukrajine izveli su šest udara na mesta razmeštanja ruskih PVO raketnih sistema kao što su Buk-2M, TOR i Pancir. Par ukrajinskih helikoptera Mi-24 i Mi-8 napao je ruski klaster ljudstva i vojne opreme u blizini Ljubomirovke.

Ukrajinske raketne i artiljerijske jedinice su tokom proteklog dana izvršile više od 440 vatrenih zadataka. Gubici ruskih snaga potvrđeni su: 43 vojnika, šest tenkova, devet oklopnih vozila, dve haubice 152 mm, jedno komandno-štabno vozilo i jedan špijunski dron. Pored toga, u Berislavskom okrugu su uništena dva skladišta municije.

U Crnom moru, ruska pomorska grupa se sastoji od devet ratnih brodova i čamaca, koji manevrišu duž obale Krima. Među njima su dva velika desantna broda i dva nosača raketa opremljenih sa 12 krstarećih raketa tipa Kalibr.