Bajern, Dortmund, Union Berlin napreduju u Kupu Nemačke

Bajern, Dortmund, Union Berlin napreduju u Kupu Nemačke

Bajern Minhen, Borusija Dortmund i lider Bundeslige Union Berlin bezbedno su se u sredu plasirali u treće kolo Kupa Nemačke, preneo je Asošijeted pres.

Kanadski krilni bek Alphonso Davies zapečatio je napredak Bajerna u krajnje udobnoj pobedi od 5-2 u Augsburgu.

Mads Pedersen je zaprepastio goste u devetom minutu za Augsburg, ali je Erik Maksim Čupo-Moting postigao dva gola i postigao još jedan gol za Džošuu Kimiha na odgovor Bajerna.

Autogol Dajota Upamekana vratio je Augsburgu nadu da će poraziti u 65. dok Džamal ​​Musijala nije postigao rezultat divnim udarcem u daljnu stativu u 74.

Zamena Tomas Miler namestio je Dejvisa da postigne pogodak u nadoknadi vremena.

Dortmund je morao naporno da radi za pobedu od 2-0 nad drugoligašem Hanoverom.

Sedamnaestogodišnji Jusufa Mukoko je iznudio autogol od Brajta Erije-Mbija u 11. minutu, a 19-godišnji Džud Belingem zapečatio je pobedu penalom u 71. minutu.

Dortmund je tražio učinak za izgradnju samopouzdanja nakon samo dve pobede iz prethodnih osam utakmica u svim takmičenjima – priroda poraza tima od 2-0 od Union Berlina u nedelju je i dalje bila mučna – ali je bio daleko od ubedljivog u Hanoveru.

Domaći tim je stvorio više šansi i trebalo je da izjednači pre nego što je Fil Nojman dosudio penal zbog faula nad Belingemom, koji je ušao kao zamena.

Bila je to prva utakmica u nekom takmičenju koju Belingem nije počeo za Dortmund od decembra, pošto je trener Edin Terzić pokušao da predahne engleskom vezisti.

Amerikanac Gio Reina je takođe došao na svoj treći nastup od povratka od povrede.

Napadač Dortmunda Karim Adeiemi je kasno isključen zbog taktičkog faula kako bi odbio čistu šansu za gol.

Nemački napadač Marko Rojs propustio je meč zbog kucanja iz utakmice Unije, ali sportski direktor Dortmunda Sebastijan Kel rekao je da očekuje da se Reus vrati u akciju protiv Štutgarta u subotu.

Lider lige iznenađenja Union je napredovao pobedom od 2-0 nad svojim bivšim drugoligašem Hajdenhajmom zahvaljujući prvom golu poljskog defanzivca Timoteuša Puhača za klub i udarcu glavom Svena Mičela početkom drugog poluvremena.

Bila je to peta uzastopna pobeda tima u svim takmičenjima.

Trener Uniona Urs Fišer odmorio je nekoliko ključnih igrača zbog takmičenja na tri fronta — Union vodi u Bundesligi četiri boda od Bajerna, dok je sledeće nedelje domaćin Sporting Bragi u Ligi Evrope.

Takođe, Štutgart je pobedio Arminiju Bilefeld sa 6-0 kod kuće, a Fortuna Diseldorf je pobedila sa 2-0 kod Jana Regensburga.

Matijas Ginter je spasao Frajburg golom u nadoknadi vremena za 1-1 protiv St. Paulija i poslao utakmicu u produžetke, gde je postavio Mihaela Gregoriča za dramatičnog kasnog pobednika u 119. minutu.

Frajburg, prošlosezonski poraženi finalista, plasirao se u treće kolo pobedom od 2-1.

Napadač Paderborna Ričmond Tači postigao je pobednički penal i izbacio Verder iz Bremena pobedom od 5-4 u raspucavanju nakon što je njihova utakmica završila rezultatom 2-2 uz produžetke. Leonardo Bitenkur, koji je vodio Bremen u povratku sa 2-0, video je da je njegov udarac sa tačke spašen u raspucavanju.

SV Sandhauzen je pobedio drugoligaša Karlsrue SC 8-7 na penale nakon što je njihova utakmica završila rezultatom 2-2.

Rezervni golman Sandhauzena Nikolaj Renen bio je junak njegovog debija u kupu nakon što je ušao u igru na povređenog Patrika Druza u 120. minutu.