Belivuk: Savamalu rušio po Vulinovom naređenju, obezbeđivao Vučićevu inauguraciju

Belivuk: Savamalu rušio po Vulinovom naređenju, obezbeđivao Vučićevu inauguraciju

Veljko Belivuk, vođa kriminalne grupe optužene za sedam ubistava i brojna druga teška krivična dela pred Specijalnim sudom u Beogradu, iznošenja svoje odbrane je počeo negiranjem svih krivična dela za koja ga terete. Naveo je dasu on i Marko Miljković vođe ove kriminalne grupe koja je činila usluge za državu. U nastavku su Belivukovi navodi iskaza.

„Ja sam član SNS i bio sam zadužen za Blok 45 i 50. Sa Aleksandrom Stankovićem sam vodio grupu koja je služila za potrebe države sve do njegovog ubistva, nakon čega sam nastavio to da radim“, rekao je Belivuk. Istakao je da su činili razne usluge za državu, poput sprečavanja mitinga, razbijanja demonstracije, ali i rušenja u Hercegovačkoj ulici.

„Mi smo tokom noći poslali grupu mladića, jednu mi, jednu Zvonku [Veselinoviću], da se sruši Savamala. Rečeno nam je da nijednom našem članu neće biti ništa i da je za sve zadužen Veselin Milić“.

Prema daljim navodim, nakon izlaska iz pritvora 2019. godine, prema nalogu Aleksandra Vidojevića, zvanog Aca Rošavi, formira navijačku grupu, na zahtev „šefa“. Ova grupa je sprovodila zadatke obezbeđenja inauguracije Aleksandra Vučića. Sa šefom, Aleksandrom Vučićem se kako kaže, lično susreo u stanu Katarine Šišmanović, tv voditeljke.

„Vučić, Miljković i ja smo se videli sa njim, rekao je da nije dobro da se viđamo često i da sa nama bude na vezi Aleksandar Vulin. Marko je to preuzeo na sebe, ja sam ga znao sa splavova, kada je dolazio vidno pijan“.

„Znam da se drogira, videli ste i sami kako pas na granici odmah skače na njega“, rekao je.