Zelenski će u decembru objaviti knjigu ratnih govora

Zelenski će u decembru objaviti knjigu ratnih govora

Zbirka ratnih govora Vladimira Zelenskog, koja sadrži uvod koji je napisao ukrajinski predsednik, biće objavljena 6. decembra.

Kraun, Penguin Random House odeljenje, objavilo je u ponedeljak da će se knjiga zvati „Poruka iz Ukrajine“ i da će uključiti i predgovor Arkadija Ostrovskog, urednika Ekonomista za Rusiju i istočnu Evropu.

„Podrška Ukrajini nije trend, mem ili virusni izazov“, rekao je Zelenski u izjavi koju je objavila Kraun. „To nije sila koja se brzo širi planetom, a zatim isto tako brzo nestaje. Ako želite da razumete ko smo, odakle smo, šta želimo i kuda idemo, morate da naučite više o tome ko smo. Ova knjiga će vam pomoći da uradite upravo to.”

Prihod će ići United24, inicijativi koju je Zelenski pokrenuo za koordinaciju dobrotvornih donacija Ukrajini. Zelenski je dodao da je odabrao 16 govora za koje se nada da će pomoći čitaocima da „shvate Ukrajince: naše težnje, naše principe i naše vrednosti“.

Bivši glumac i komičar izabran je 2019. On se iznenada transformisao u ratnog lidera nakon ruske invazije u februaru, sa svojim strastvenim i prkosnim stavom koji je, između ostalih, uporedio sa Vinstonom Čerčilom.