Ben Stivens, bivši predsednik Senata Aljaske, preminuo je u 63. godini

Ben Stivens, bivši predsednik Senata Aljaske, preminuo je u 63. godini

DžUN, Aljaska — Umro je Ben Stivens, bivši predsednik Senata Aljaske i sin pokojnog američkog senatora Teda Stivensa. Imao je 63 godine.

Erek Ajzakson, predsednik kompanije ConocoPhillips Aljaska, gde je Stivens radio kao potpredsednik spoljnih poslova i transporta, objavio je u petak saopštenje u kojem se navodi da je kompanija „duboko ožalošćena iznenadnom smrću našeg prijatelja i kolege Bena Stivensa“.

„Ben je bio cenjen lider u ConocoPhillips Aljasci i ostavlja značajno nasleđe u državi Aljaska. Ben će duboko nedostajati ne samo njegovoj porodici i kolegama već i široj zajednici na Aljasci“, rekao je Isakson.

Stivens je preminuo u četvrtak uveče, rekla je portparolka ConocoPhillips Aljaske Rebeka Bojs.

Stivens se pridružio kompaniji početkom 2021. nakon što je radio kao šef kabineta republikanskog guvernera Majka Danlivija.

Poruka u kojoj se traži komentar poslata je Fondaciji Ted Stivens. Ted Stivens, koji je umro 2010, bio je republikanski američki senator za Aljasku 40 godina.

Ben Stivens je imenovan u državni Senat 2001. Bio je predsednik Senata 2005. i 2006. godine, ali nakon toga nije tražio ponovni izbor.

Njegova kancelarija bila je među najmanje šest državnih zakonodavnih kancelarija u koje su izvršili raciju federalnih agenata 2006. godine u okviru istrage o korupciji. Stivens nikada nije optužen za zločin. On je negirao bilo kakvu nepravdu.

Bivši guverner Aljaske Bil Voker rekao je na društvenim mrežama da je ove nedelje dva puta proveo vreme sa Stivensom i da su vesti o njegovoj neočekivanoj smrti „nadrealne“.

Iza Stivensa je ostala supruga Elizabet i njihova deca.