Vučić: Mogu da nam uzmu sve, naše je da se borimo svom snagom

Vučić: Mogu da nam uzmu sve, naše je da se borimo svom snagom

Ističe da je međunarodno pravo odavno pogaženo i da postoji samo pravo jačeg, ali da nama preostaje da se na pozivamo na međunardono javno pravo i da budemo možda i jedini koji se toga drže u potpunosti.

Govoreći o poziciji srpskog naroda na KiM, kaže da je zahvalan našem narodu na KiM, kao i da ćemo nastaviti da im pružamo podršku.

Istakao je da zbog akcija koje Priština sa saradnicima preduzima na međunarodnom nivou za ulazak u brojne međunarodne organizacije.

„U ovom trenutku imamo osam nota o povlačenju priznanja Kosova, nastavićemo da radimo svoj posao“, rekao je Vučić

Ukazao je da je to težak posao, jer velike sile svaku takvu odluku dodatno napadati.

Ističe i da nas čeka 2. ili 3. novembra da biro komiteta ministara Saveta Evrope donese odluku o početku procedure prijema Kosova u Savet Evrope.

„Oni čekaju da mađarski član napusti biro komiteta, da uđe litvanski član“, rekao je Vučić i dodao da unapred znamo šta su sve isplanirali.

„Politika naše zemlje je da mogu da nam uzmu sve, da nam urade sve, mi ćemo da se borimo svom svojom snagom, politički i pravo, da čuvamo svoju zemlju, dvoje granice i teritorijalni integritet. Izgledi su nam mali. U ovom trenutku ne postoji volja u srpskom rukovodstvu dok sam predsednik za prihvatanjem nezavisnosti Kosova i članstvu Kosova u UN“, naglasio je Vučić.