Zukorlić: Mediji imaju ključnu ulogu u sprečavanju širenja straha od islamofobije

Zukorlić: Mediji imaju ključnu ulogu u sprečavanju širenja straha od islamofobije

Ministar bez portfelja zadužen za oblast pomirenja, regionalne saradnje i društvene stabilnosti, Usame Zukorlić, izjavio je danas da je islamofobija u Srbiji do napada na žandarma ispred izraelske ambasade bila na najnižem nivou, ali da postoji bojazan da bi taj događaj mogao povećati strah među građanima.

Gostujući na TV Prva, Zukorlić je istakao značaj medija u širenju ili smirivanju straha. „Mediji imaju najveću ulogu u širenju straha,“ rekao je Zukorlić, dodajući da je Srbija specifična jer se duži period nije suočavala sa ekstremizmom te vrste.

On je apelovao na građane da se ne plaše muslimana, naglašavajući da su oni integralni deo države koji žele da doprinesu njenom razvoju, posebno u mestima gde čine većinu. „Muslimani u Srbiji su posvećeni razvoju i životu u zajednici,“ istakao je Zukorlić.

Zukorlić je naglasio da je cilj ekstremista da naruše odnose između većinskog i manjinskih naroda, posebno muslimana. „Ne smemo dozvoliti da ekstremisti naruše našu zajedničku budućnost,“ zaključio je Zukorlić.