Živković: Cene struje ostaju iste do kraja godine, tokom leta istorijska potrošnja

Živković: Cene struje ostaju iste do kraja godine, tokom leta istorijska potrošnja

Generalni direktor „Elektroprivrede Srbije“ Dušan Živković rekao je da tokom ovog leta imamo istorijski najveću potrošnju struje. Cene struje ostaju na ovom nivou, precizirao je, do kraja godine sigurno i podsetio da Srbija ima najniže cene u Evropi.

Predsednik Vučić iz Podrinja je poručio da se nada da će sadašnje cene struje ostati i tokom zime. EPS je usvojio novu metodologiju formirnja cena električne energije za privredu i druge komercijalne kupce. 

Generalni direktor „Elektroprivrede Srbije“ Dušan Živković rekao je da cene struje ostaju na ovom nivou do kraja godine sigurno i podsetio je da Srbija ima najniže cene u Evropi. Živković je rekao da tokom ovog leta imamo istorijski najveću potrošnju struje.

„Istorijski najveća potrošnja tokom leta, jedan dan je bio i sa 108 gigavat sati dnevno, prosečne temperature su najviše od kako se meri električna energija, tako da negde naša potrošnja je podmirena, što i sopstvene proizvodnje, što i iz obezbeđivanja električne energije na tržištu“, kaže Živković.

Napomenuo je da je jedan od ključnih događaja revitalizacija reverzibilne hidroelektrane Bajina Bašta.