Zelenski: Ruske snage počinju bitku za Donbas

Zelenski: Ruske snage počinju bitku za Donbas

Ruske snage su započele bitku za Donbas za koju su se dugo pripremale, ali će se Ukrajina braniti, izjavio je ukrajinski predsednik Volodimir Zelenski u svom video obraćanju.

„Sada možemo reći da su ruske trupe započele bitku za Donbas za koju su se dugo pripremale. Veliki deo ruske vojske sada je fokusiran na ovu ofanzivu. Koliko god ruskih vojnika tamo oteraju, mi ćemo se boriti. Mi ćemo se braniti. Radićemo to svaki dan. Nećemo dati ništa ukrajinsko i ne treba nam nešto što nam ne pripada“, rekao je predsednik Ukrajine.

Prema Zelenskom, ruske trupe u poslednje vreme napadaju nešto promišljenije na istoku i jugu Ukrajine nego što su to činile ranije. Oni vrše pritisak, tražeći slabu tačku u odbrani zemlje da tamo usmere svoje glavne snage.

„Očigledno su ruski generali navikli da ne računaju gubitke već ubili toliko ruskih vojnika da čak i oni moraju da budu oprezniji. U suprotnom, niko neće biti ostavljen da napada. Ali, neka se ne nadaju da će im ovo pomoći. Samo je pitanje vremena kada ćemo osloboditi celu teritoriju naše države“, naglasio je Zelenski.

Predsednik Ukrajine je izrazio zahvalnost svim ukrajinskim vojnicima, svim gradovima herojima koji drže odbranu i štite sudbinu cele države.

„Rubižnje, Popasna, Zolote, Lisičansk, Sjeverodonjeck, Kramatorsk i sva druga naselja koja su bila i uvek će ostati uz Ukrajinu“, dodao je Zelenski.