Protest „Srbija protiv nasilja“ ispred zgrade Radio-televizije Srbije

Protest „Srbija protiv nasilja“ ispred zgrade Radio-televizije Srbije

Učesnici protesta „Srbija protiv nasilja“ okupili su se ispred sedišta Radio-televizije Srbije (RTS) u Beogradu večeras, gde su izrazili svoje nezadovoljstvo radom ovog javnog medijskog servisa.

Demonstranti su ispunili plato ispred zgrade RTS-a, zviždali i duvali u pištaljke kako bi izrazili nezadovoljstvo radom ovog medijskog servisa. Radomir Lazović, poslanik Zeleno-levog fronta, istakao je da žele da RTS bude istinski javni servis i da radi u interesu svih građana. Kritikovali su rad RTS-a, tvrdeći da je medijski servis isključivo u interesu vlasti.

Demonstranti su izrazili spremnost da putem različitih aktivnosti i sa ostalim predstavnicima proevropske opozicije informišu građane širom Srbije o stvarnom stanju u zemlji. Takođe su ukazali na nepristrasno izveštavanje i objavljivanje informacija od strane RTS-a kao ključnu tačku za njihovu zabrinutost.

Protest se zatim uputio prema zgradi Predsedništva Srbije, gde će se održati završna tačka 22. građanskog protesta „Srbija protiv nasilja“.