Nevreme haralo Srbijom: Više od 20 intervencija pripadnika SVS MUP-a, jedno lice povređeno

Nevreme haralo Srbijom: Više od 20 intervencija pripadnika SVS MUP-a, jedno lice povređeno

Danas je nevreme zahvatilo veći deo Srbije, prouzrokujući više od 20 intervencija pripadnika Sekstora za vanredne situacije Ministarstva unutrašnjih poslova (SVS MUP). Prema saopštenju iz MUP-a, najviše intervencija bilo je u Pančevu, Novom Pazaru, Vlasotincu i drugim gradovima širom zemlje.

Tri intervencije obuhvatile su crpljenje vode iz podruma lokala u Pančevu, Novom Pazaru i Vlasotincu, dok je pet požara izazvanih udarima groma ugašeno na različitim lokacijama, uključujući Prijepolje, Obrenovac, Prokuplje, Leskovac i Kruševac.

Dodatno, sedam intervencija obuhvatilo je uklanjanje palih stabala s kolovoza u Kragujevcu, Beogradu i Požarevcu, dok su četiri intervencije bile vezane za uklanjanje oštećenih limenih krovova u Beogradu i Kragujevcu.

Jedna osoba je povređena u mestu Međa kod Leskovca kada je jak vetar i požar uzrokovali pad žice s električnog stuba. Hitna pomoć je brzo reagovala i preuzela povređenu osobu.

Na terenu je bilo angažovano 52 vatrogasca-spasilaca sa 21 vozilom i 2 pumpe, dok se situacija i dalje prati s obzirom na najavljene padavine.

Sektor za vanredne situacije MUP-a ponovo je uputio upozorenje putem svojih organizacionih jedinica gradskim i opštinskim štabovima za preduzimanje preventivnih i operativnih mera uoči daljeg razvoja vremenskih prilika, u skladu s najavom Republičkog hidrometeorološkog zavoda za naredne dane.