Vučić: Ne verujem da će Ohridski sporazum biti deo pregovaračkog poglavlja 35

Vučić: Ne verujem da će Ohridski sporazum biti deo pregovaračkog poglavlja 35

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić izrazio je večeras sumnju da će Evropska komisija odlučiti da uvrsti Ohridski sporazum u pregovaračko poglavlje 35, smatrajući da bi to zatvorilo vrata za Srbiju u evropskom procesu pristupanja.

„Ne verujem da je moguće da to bude u celini deo pregovaračkog poglavlja, zato što bi time defakto zatvorili vrata za Srbiju. Postoje stvari koje smo mi rekli da hoćemo da implementiramo, ali i stvari koje su apsolutno nemoguće,“ izjavio je Vučić za Radio-televiziju Srbije u Dubaiju.

Vučić je naglasio da je Srbija spremna za otvaranje jednog klastera i da je, nakon određenog perioda, spremna i na zatvaranje poglavlja unutar tog klastera. Dodao je da je važno poslati dobre poruke o evropskom putu, ali da je ključno i raditi dobre stvari za zemlju, uz istovremeno poštovanje političkih kriterijuma, pri čemu je Kosovo i Metohija uvek bilo ključno pitanje.

„Za mene je važno da ljudi vide da smo na evropskom putu, da radimo ono što podržava Evropska unija, ali da sve zavisi od političkih kriterijuma, a to je uvek Kosovo i Metohija,“ zaključio je predsednik.