Zaštitnik građana ispituje postupanje škole u Žarkovu – od pet odeljenja sedmaka formirano šest

Zaštitnik građana ispituje postupanje škole u Žarkovu – od pet odeljenja sedmaka formirano šest

Zaštitnik građana je pokrenuo ispitni postupak ocene zakonitosti i pravilnosti rada Ministarstva prosvete, nakon pritužbe roditelja da je od pet formirano šest odeljenja učenika sedmog razreda u OŠ „Ljuba Nenadović“.

Zaštitnik građana je na osnovu pritužbi roditelja učenika OŠ „Ljuba Nenadović“ u Beogradu, zbog načina na koji je ta škola donela odluku da se na početku nove školske godine rasformiraju odeljenja učenika koja polaze u sedmi razred i od dosadašnjih pet, formiraju novih šest odeljenja, pokrenuo ispitni postupak ocene zakonitosti i pravilnosti rada Ministarstva prosvete, navodi se na sajtu Zaštitnika građana.

Zaštitnik građana zatražio je od resornog ministarstva da u roku od petnaest dana dostavi izjašnjenje o svim činjenicama i okolnostima konkretnog slučaja.

Između ostalog, Zaštitnik građana traži i informacije o tome da li je škola na odgovarajući način pružila roditeljima informacije o kriterijumima za formiranje novih odeljenja sedmog razreda, kao i na koji način je prilikom njihovog formiranja obezbeđena zaštita prava učenika sa smetnjama u razvoju.