Aleksandar Vulin u Moskvi: Srbija neće uvesti sankcije Rusiji, ističe važnost prijateljstva i ekonomske saradnje

Aleksandar Vulin u Moskvi: Srbija neće uvesti sankcije Rusiji, ističe važnost prijateljstva i ekonomske saradnje

Potpredsednik Vlade Republike Srbije Aleksandar Vulin, koji boravi u višednevnoj poseti Moskvi, sastao se sa savetnikom predsednika Ruske Federacije Vladimira Putina za spoljnopolitička pitanja, Jurijem Ušakovim. Tokom sastanka, Vulin je naglasio da je Srbija jedina evropska zemlja koja nije postala deo antiruske histerije i nije uvela sankcije Rusiji.

Vulin je istakao duboko prijateljstvo između dva naroda i istakao da odnosi između Srbije i Rusije nikada nisu bili iskreniji i sadržajniji, zahvaljujući ličnim odnosima predsednika Aleksandra Vučića i Vladimira Putina. Potpredsednik je zahvalio Ruskoj Federaciji na principijelnom stavu u pogledu poštovanja teritorijalnog integriteta Srbije, kao i na podršci u Generalnoj skupštini Ujedinjenih nacija, posebno u vezi sa glasanjem protiv rezolucije o Srebrenici.

Na početku posete, Vulin se sastao i sa direktorkom Ruskog eksportnog centra Veronikom Nikišinom. Obojica su se složili da je saradnja između Srbije i Rusije na visokom nivou, ali su izrazili želju za njenim daljim unapređenjem. Vulin je ponovio stav da Srbija neće uvesti sankcije Rusiji, uprkos pritiscima, i naglasio dobrodošlicu ruskih investicija u Srbiji.

Vulin će tokom boravka u Ruskoj Federaciji imati priliku da se sastane sa brojnim ruskim zvaničnicima i nastavi razgovore o daljem razvoju bilateralnih odnosa.