Vučićeva odlučnost sprečava „galopirajuće“ priznavanje Kosova, tvrdi Aleksandar Vulin

Vučićeva odlučnost sprečava „galopirajuće“ priznavanje Kosova, tvrdi Aleksandar Vulin

Aleksandar Vulin, bivši direktor Bezbednosno-informativne agencije (BIA) i lider Pokreta socijalista, tvrdi da bi, da nije predsednik Aleksandar Vučić, priznavanje Kosova bilo „galopirajuće, a ne puzajuće“. Vulin je istakao da oni koji kritikuju Vučića zbog navodnog priznavanja Kosova i uvođenja sankcija Rusiji, zapravo bi to učinili bez oklevanja.

Govoreći o proevropskoj opoziciji koja je formirala jedinstvenu listu za predstojeće izbore, Vulin je naveo da je ta lista nastala pod pritiskom ambasada SAD, EU i Velike Britanije, uz favorizovanje određenih partija prema istraživanju Nacionalnog demokratskog instituta (NDI). On tvrdi da je toj listi rečeno da se ne izjašnjava o konkretnim pitanjima i da kampanju vodi samo napadima na Vučića, s ciljem proglašavanja izbora nelegitimnim i izazivanja nereda.

Vulin se osvrnuo i na svoju nedavnu ostavku s pozicije direktora BIA, tvrdeći da će to promeniti politiku SAD i EU prema Srbiji. Međutim, ocenjuje da je ostavkom kupljeno vreme i ističe da je to dokaz da Srbiju vode ljudi koji su spremni žrtvovati sebe za dobro zemlje.