Vučić uručio Orden srpske zastave Žužani Horvat za doprinos razvoju srpsko-mađarskih odnosa

Vučić uručio Orden srpske zastave Žužani Horvat za doprinos razvoju srpsko-mađarskih odnosa

Predsednik Srbije, Aleksandar Vučić, uručio je Orden srpske zastave prvog stepena stalnoj predstavnici Mađarske pri Ujedinjenim nacijama (UN), Žužani Horvat. Ova ceremonija odlikovanja održana je u okviru Vučićeve posvećenosti jačanju bilateralnih odnosa između Srbije i Mađarske.

Na društvenim mrežama, Vučić je istakao koliko mu je čast da uruči ovo priznanje, naglašavajući Horvatove značajne zasluge u razvijanju odnosa i jačanju miroljubive saradnje između dve zemlje. „Hvala vam što ste znali da čujete, razumete i podržite pravo srpskog naroda na slobodu, nezavisnost i istinu. Srbija će dobro znati da uzvrati i u nama ćete uvek imati lojalnog partnera i prijatelja“, rekao je Vučić.

Predsednik je takođe izrazio zahvalnost Žužani Horvat za sve što je učinila za Srbiju na međunarodnoj sceni, posebno unutar UN-a. „Ovo je nešto što stvara lepo sećanje, ali i veću odgovornost u budućnosti da nastavite da brinete o našim odnosima“, dodao je Vučić, podsećajući na prijateljstvo koje deli sa Mađarskom.

Žužana Horvat se zahvalila predsedniku Vučiću, srpskoj Vladi i narodu Srbije na ovom priznanju, naglašavajući da je počastvovana time. „Uveravam vas da ću nastaviti da produbljujem bilateralne veze i odnose između naših zemalja“, poručila je Horvat tokom dodele odlikovanja.

Ova nagrada dodeljena je ukazom predsednika Vučića, u znak priznanja za naročite zasluge u razvijanju međunarodnih odnosa i učvršćivanju prijateljskih veza između Republike Srbije i Mađarske, što dodatno oslikava napore obe zemlje ka jačanju saradnje na regionalnom i globalnom nivou.