Vučić u Grčkoj razgovarao s predsednikom Evropskog saveta i sa Micotakisom

Vučić u Grčkoj razgovarao s predsednikom Evropskog saveta i sa Micotakisom

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić danas je sa predsednikom Evropskog saveta Šarlom Mišelom razgovarao o evropskoj perspektivi Srbije.

Vučić se sa Mišelom sastao uoči ceremonije obeležavanja početka radova na izgradnji terminala za tečni prirodni gas u Aleksandrupoliju, objavljeno je na Instagram nalogu budućnostsrbijeav, uz fotografije.

Vučić se sastao i s premijerom Grčke Kirijakosom Micotakisom o više tema, nakon čega je objavio da su njih dvojica imali „bratski razgovor“.

„Prijateljski, i usudio bih se da kažem, gotovo bratski razgovor sa Kirijakosom Micotakisom o svim važnim temama i bilateralnim odnosima. Uskoro ga očekujem u Beogradu“, napisao je Vučić na Instagramu.

Vučić je uz poruku objavio i fotografiju na kojoj se vidi kako sedi sa Micotakisom za stolom u restoranu.

Njih dvojica su, sa premijerima Severne Makedonije i Bugarske, Dimitrom Kovačevskim i Kirilom Petkovom, i sa predsednikom Evropskog saveta Šarlom Mišelom, prisustvovali početku izgradnje terminala za tečni prirodni gas (LNG) u lučkom gradu Aleksandrupolisu.

Vučić je ranije danas zahvalio Micotakisu što je pozvao Srbiju na događaj u Aleksandrupolisu, uz fotografije sa prisutnim liderima.

„Mnogo Vam hvala, dragi prijatelju, što ste pozvali Srbiju na događaj važan za ceo region. Izuzetna mi je čast da prisustvujem obeležavanju početka radova na izgradnji terminala za tečni prirodni gas (LNG) u Aleksandrupolisu“, naveo je Vučić na Instagramu.