Naslov: Vučić: Bilateralni sastanak sa EU uspešan, sa Kurtijem neostvaren zbog njegovog nedostatka volje ili hrabrosti

Naslov: Vučić: Bilateralni sastanak sa EU uspešan, sa Kurtijem neostvaren zbog njegovog nedostatka volje ili hrabrosti

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić ocenio je danas bilateralni sastanak sa visokim predstavnicima EU, Žozepom Breljom i Miroslavom Lajčakom, kao uspešan, dok trilateralni sastanak sa premijerom privremenih prištinskih institucija Aljbinom Kurtijem nije realizovan jer, kako je Vučić istakao, Kurti nije želeo ili nije smeo da se sastane sa njim.

Nakon bilateralnih razgovora, Vučić je novinarima izjavio da je razmenio mišljenja sa Breljom i Lajčakom o trenutnoj situaciji na Kosovu i Metohiji, kao i o napretku u dijalogu između Beograda i Prištine.

„Uveren sam da smo postigli dobre rezultate tokom jutrošnjih sastanaka sa evropskim zvaničnicima. Razgovori su protekli u korektnoj atmosferi, fokusirani na sprovođenje sporazuma i dalji dijalog. Glavni pregovarači će se ponovo sastati u narednim danima, gde se nadamo napretku koji će doprineti stabilnosti regiona“, izjavio je Vučić.

Na pitanje novinara o mogućnosti jednostranih poteza na Kosovu i Metohiji, Vučić je naglasio da niko ne može garantovati da se takvi potezi neće ponoviti, ali da Srbija ostaje posvećena borbi za mir i stabilnost.

„Direktor Kancelarije za Kosovo i Metohiju, Petar Petković, čeka težak posao u narednom periodu, ali smo spremni da se suočimo sa svim izazovima koji dolaze“, zaključio je Vučić.