Vučić: Srbija neće priznati lidera Republike Srpske oktroisanog od strane Zapada

Vučić: Srbija neće priznati lidera Republike Srpske oktroisanog od strane Zapada

Predsednik Srbije, Aleksandar Vučić, jasno je poručio da Srbija neće priznati lidera Republike Srpske kojeg bi postavio Zapad, već isključivo izbor srpskog naroda. Vučić je istakao da ovo pitanje nije povezano sa ličnom naklonošću prema aktuelnom predsedniku Republike Srpske, Miloradu Dodiku, već se radi o principima poštenja i poštovanja volje srpskog naroda.

Vučić je naglasio da smatra kako je već započeta faza pritisaka na one koji treba da donesu presudu protiv Dodika, kako bi ta presuda bila osuđujuća.

„Već su mnoge pripreme izvršene čak i za eventualnu reakciju koja nije politička. Komplikuju na sve moguće strane. U svim tim uslovima za nas je strašno važno da čuvamo mir i sačuvamo naš narod i verujem da ćemo uspeti“, izjavio je Vučić tokom gostovanja na TV Prva.

On je dodatno istakao važnost očuvanja mira u regionu, kao i zaštitu srpskog naroda u svim uslovima. Vučićeva izjava dolazi u trenutku kada se Republika Srpska suočava sa značajnim političkim pritiscima i izazovima, posebno u kontekstu međunarodnih odnosa i unutrašnje političke dinamike.